19.04.2021-23.04.2021
Pondělí | ||
Přesnídávka | chléb, tuňáková pomazánka, paprika, čaj s citronem (ALERGENY:1a,1b,1c,4,7) | |
Polévka | Zeleninová s pohankou (ALEGENY: 9) | |
Oběd | Bramborové šišky s mákem, mléko, čaj ovocný (ALERGENY:1a,3,7) | |
Svačina | houska, česneková pomazánka, jablko, čaj borůvkový (ALERGENY: 1a,7) | |
Úterý | ||
Přesnídávka | rýžová kaše, kakao, máslo, banán, čaj s citronem (ALERGENY: 6,7) | |
Polévka | Drůbeží vývar s rýží a hráškem (ALERGENY: 9) | |
Oběd | Kuřecí maso na paprice, vícezrnný knedlík, čaj ovocný (ALERGENY:1a,1b,1d,3,7) | |
Svačina | chléb, bylinkové máslo, salátová okurka, čaj se sirupem (ALERGENY: 1a1b,1c,,7) | |
Středa | ||
Přesnídávka | tmavý rohlík, pomazánka z cizrny, salátová okurka, čaj s rakytníkem (ALERGENY:1a,1c,7) | |
Polévka | Krakonošova zelňačka (ALERGENY: 1a,7,9) | |
Oběd | Rybí filé zapečené se sýrem a smetanou, brambory, okurkový salát, džus (ALERGENY:4,7) | |
Svačina | chléb, pomazánka z lučiny, mléko, hruška, čaj (ALERGENY: 1a,1b,1c,7) | |
Čtvrtek | ||
Přesnídávka | rohlík, medové máslo, mléko, ovoce, čaj s citronem (ALERGENY:1a,7) | |
Polévka | Vločková (ALERGENY:1d,9) | |
Oběd | vepřová kýta na čínský způsob, rýže dušená, čaj se sirupem (ALEGRENY: 1a,9) | |
Svačina | chléb, pomazánka z Nivy, paprika, čaj ovocný (ALERGENY:1a,1b,1c,7) | |
Pátek | ||
Přesnídávka | tmavý chléb, ochucený tavený sýr, mléko, rajče, čaj šípkový (ALERGENY: 1a,7) | |
Polévka | Bramborová (ALERGENY: 1a,9) | |
Oběd | Fazole v rajčatové omáčce, chléb (ALERGENY:1a,1b,1c,9) | |
Svačina | houska, máslo, ovoce, čaj šípkový (ALERGENY: 1a,7) |
Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU:
1)Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2)Korýši a výrobky z nich
3)Vejce a výrobky z nich
4)Ryby a výrobky z nich
5)Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6)Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7)mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8)Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy, 8c vlašské
ořechy, 8d kešu
9)Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncetracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich
Ovoce a zelenina dle sezónní nabídky.
Změna jídelníčku vyhrazena.
V Kolíně dne: 16.04.2021
Vedoucí ŠJ: Ing. Korušková Věra
kuchařka: Francová Martina
kuchařka: Harsová Jana